Alle nieuwsberichten

Je komt in een gezin komt waar voornamelijk geluk is.
En hoe mooi is het om ouders te ondersteunen in de meest bijzondere week van hun leven, de eerste week van hun pasgeboren baby.

Waarom hou je van je beroep?

Omdat je in een gezin komt waar voornamelijk geluk is.
En hoe mooi is het om ouders te ondersteunen in de meest bijzondere week van hun leven, de eerste week van hun pasgeboren baby.
Het is zo mooi om te zien hoe ouders een groei maken in 1 week.
Van onzeker, tot aan het einde van de week dat ze vol zelfvertrouwen zijn om zelf voor hun kindje te zorgen

Waarom heb je gekozen voor de kraamzorg?

Sinds ik een bevalling van een oude vriendin mocht zijn en het werk van kraamverzorgenden en kraamverpleegkundigen zag, dacht ik dit wil ik!!!

Ik was al verzorgende IG en heb in de 20 jaar dat ik werk 2x de opleiding voor verpleegkundige proberen te volgen. door omstandigheden is het me niet gelukt om het af te maken maar je gaat wel na denken na 20 jaar ouderenzorg....is dit het dan?
Mijn man zei; Suus, volg je hart. Na wat wikken en wegen toch de stoute schoenen aangedaan om te solliciteren in de kraamzorg. Tot mijn verbazing was ik zo aangenomen.
Ik heb ervoor gekozen om dat ik na 20 jaar ouderenzorg wat toch veel aftakeling is en onmacht soms, nu eens met geluk wilde werken, met positiviteit.
Wat is er mooier om een jong gezin te helpen met hun allergrootste liefde, hun net geboren kind.

Wat is je meest bijzondere ervaring als kraamverzorgende?

Nou in het algemeen vind ik dat de groei die ouders door maken in en week. Van onzekere ouders tot ouders die aan het eind van de week met volle vertrouwen de rest van hun leven voor hun kindje mogen zorgen.

Wat zou je aan je toekomstige collega willen meegeven?

Wees transparant, vraag naar de verwachtingen van de ouders die ze hebben in de kraamweek. Zo blijft alles bespreekbaar en kan je eventuele verwachtingen nog bijstellen. zo werk jij het beste en heb je een fijne werkweek en hebben de ouders een hele fijne kraamweek, waar ze nog met een glimlach op terug kunnen kijken.

Blijf altijd jezelf.