Alle nieuwsberichten

Ik vind het zo’n bijzonder mooi beroep. Omdat ik de 1ste week samen mag delen met de ouders waar van net een pasgeboren zoon of dochter is geboren, wauw.

Waarom hou je van je beroep?

Ik vind het zo’n bijzonder mooi beroep. Omdat ik de 1ste week samen mag delen met de ouders waar van net een pasgeboren zoon of dochter is geboren, wauw. Mijn doel is om een echte steun te zijn voor het gezin. Aan het begin kunnen ouders nog wel eens onzeker zijn want alles is nieuw. Hierin kan ik als kraamverzorgende een luisterend oor zijn en de ouders handvatten geven en samen met hun oefenen. Het is zo mooi om te zien hoe ouders in een paar dagen groeien en hoe snel de nieuwe gezinssituatie went. Soms zijn er (ernstige) zorgen in een gezin, hoe waardevol is het dan als ik de ouders daarin kan helpen of als er dringende gezondheidsproblemen opspelen, dat ik dan als kraamverzorgende gelijk in actie kan komen en de juiste ketenpartner in kan schakelen. En dat wij als kraamverzorgende ook een steentje bijdragen in de keten van geboortezorg om door preventieve voorlichting aan de ouders te geven en als wij snel in actie komen bij acute situaties hierdoor mee te werken aan zo laag mogelijk sterftecijfers van pasgeboren. Nooit is een dag hetzelfde en het is belangrijk dat je altijd ‘aanstaat’ maar als ik thuis kom heb ik vaak wel een voldaan gevoel omdat ik van betekenis kan zijn.

Waarom heb je gekozen voor de kraamzorg?

Ik wilde graag in de zorg gaan werken om met mijn werk van betekenis te kunnen zijn voor anderen. Omdat meerdere bekende van mij zeiden dat zou echt wat voor jou zijn Roos, ik zou jou wel aan mijn bed willen hebben in mijn kraamtijd dat vertrouw ik aan jou wel toe. Daardoor ben ik me in het vak kraamzorg gaan verdiepen en mocht ik toen de bedrijfsopleiding bij de Waarden gaan starten. Ik was gelijk verkocht. Nu werk ik 2 jaar met veel plezier als kraamverzorgende.

Wat is je meest bijzondere ervaring als kraamverzorgende?

Elke zorg is weer bijzonder en uniek op zijn eigen manier. Wat ik heel bijzonder vind is hoe verliefd ouders vaak naar hun pasgeboren kindje kunnen kijken.

Wat zou je aan je toekomstige collega willen meegeven?

Het verrijkt je zo, je leert zoveel en je leert elke zorg wel weer wat nieuws. Als je meer over dit vak willen weten zou ik zeggen ga opzoek naar een kraamverzorgende in jouw buurt en vraag of je haar al je vragen mag stellen.