Alle nieuwsberichten

I love my job, omdat je bij één van de meest moooiste intiemste momenten mag zijn in een leven, namelijk bij de geboorte van een nieuw mensje, bij dw geboorte van nieuwe ouders.

Waarom hou je van je beroep?

I love my job, omdat je bij één van de meest moooiste intiemste momenten mag zijn in een leven, namelijk bij de geboorte van een nieuw mensje, bij dw geboorte van nieuwe ouders. Je bent bij de gebboorte van een nieuw gezin. En dat is zo iets magisch.

Waarom heb je gekozen voor de kraamzorg?

Ik wilde al van kleins afaan met baby' s werken. Ik werd babydokter zei ik altijd. Dokter us het niet geworden ( al zeggen vele boertjes en zusjes dat toch) maar nu ben ik kraamverzorgster en ohhhh wat is dit toch het mooiste vak!

Wat is je meest bijzondere ervaring als kraamverzorgende?

Alle gezinnen in de afgelopen bijna 25 jaar zijn bijzonder. Mijn alle eerste bevalling waar ik bij mocht zijn, tot mijn laatste bevalling recent, alle zijn even bijzonder en speciaal.
Heb al vele geboortes mogen meemaken. Van in bad, tot onder de douche, op de acute hulp van het ziekenghuis, op de overloop, omdat de jonge dame ineens haast had, tot gewoon op bed.
En dan begint het ouderschap, opdat moment worden ook 2 ouders geboren. De ontlading, de vreugde, de tranen en het houden van. Alles komt dan los. En om dan een week bij deze nieuwe ouders te mogen zijn is magisch , is uniek. Je ziet ze groeien in hun nieuwe rol en dan na 8 of 10 dagen zie je dat het goed is en je ze los kan laten. Dat is geweldig. Dan weet je mijn taak zit erop, ik heb het goed gedaan.
Dat alles maakt mijn vak zo bijzonder en onweerstaanbaar mooi.

Wat zou je aan je toekomstige collega willen meegeven?

Geniet van het genietende gezin. Geniet van al het moois dat ons vak ons brengt. Maar verlies nooit het magische, verwonderlijke van een geboorte

Nee. Behalve een mooier vak bestaat niet!