Alle nieuwsberichten

Het mooie van mijn beroep vind ik om mensen blij te maken en je aan te passen in het gezin. Veel genieten en energie halen uit je werk!

Waarom hou je van je beroep?

Het mooie van mijn beroep vind ik om mensen blij te maken en je aan te passen in het gezin. Veel genieten en energie halen uit je werk! Fijn vind ik ook om een bevalling mee te maken en dan daarna een week zorg te geven. Dan zie je het gezin bijkomen, groeien en zekerder worden! Rust creƫren in het gezin is ook altijd mooi! Elk gezin is weer anders en er is altijd wat op te lossen, het blijft een uitdaging! Ook is het mooi de kennis over te brengen aan de ouders en er een mooie feestweek van te maken. En het iedereen naar zijn zin te maken!

 

Waarom heb je gekozen voor de kraamzorg?

Als klein kind was ik al gek van baby's! Ik paste altijd op en hielp graag iedereen. In de vakantie paste ik altijd een paar weken op een jongetje van 1 jaar en deed het huishouden: koken, verzorgen, spelen, fietsen met hem. Ik ging ook graag op bezoek bij baby's en deed ze graag in bad. Echt genieten! Daarom wist ik zeker dat ik daar mijn beroep van wilde maken!

Wat is je meest bijzondere ervaring als kraamverzorgende?

Een baby die zoekt naar de borst en rustig omhoog tijgert naar de tepel en steeds bevestiging zoekt bij de moeder en het geluid maakt zovan: 'Mag het mama en doe ik het goed?' is prachtig! En een bevalling die ik nooit meer vergeet was die op handen en voeten. De vader mocht het kindje aanpakken door de benen heen van mama en samen hadden ze een mooi moment en dachten ze echt verbaast 'Ze is echt van ons!' Het was echt een prachtig moment vol emoties! Een staande bevalling was ook erg bijzonder en mooi om mee te maken! Zo hoop ik nog veel mooie momenten mee te maken.

Wat zou je aan je toekomstige collega willen meegeven?

Dat kraamverzorgende een prachtig beroep is! Je kunt er gezinnen goed mee helpen en hun ritme in het leven met een baby erbij terug te krijgen. Je kan ze ook rust, liefde en tips meegeven. Het mooie is ook dat je bij problemen kan helpen om ze op te lossen, organiseren en meedenken met het gezin!

Ik ben zo blij met mijn beroep! Ik vind het fijn om gewaardeerd te worden en er energie uit te halen na een week. 7 a 8 dagen achter elkaar werken is best pittig maar wel mooi om van het begin tot het eind het gezin te zien opknappen, groeien en tevreden achterlaten! Je word er vrolijk van en na die vele dagen werken is vrij zijn lekker om bij te komen van het harde werken. En je eigen gezin weer thuis te draaien.