Alle nieuwsberichten

Het is erg fijn om een gezin de beste start te mogen geven aan het begin van hun prille ouderschap

Waarom hou je van je beroep?

Het is erg fijn om een gezin de beste start te mogen geven aan het begin van hun prille ouderschap. Het is ook erg bijzonder om te zien hoe je de gezinnen in een week tijd ziet groeien. Van onzekere ouders naar ouders die vol zelfvertrouwen het ouderschap aan gaan.

Maar het allermooiste vind ik toch wanneer er een nieuw wonder wordt geboren, en ik daar getuigen van mag zijn!

Waarom heb je gekozen voor de kraamzorg?

Als klein meisje was het ziekenhuis zo'n beetje mijn tweede thuis. Ik werd prematuur geboren, en was erg onder de indruk van de verhalen die mij later werden verteld over de verpleging op de afdeling. Het waren helden voor mij!

Dat ik de verzorging in wilde was voor mij al snel duidelijk. En dat dit ooit met pasgeborene zou worden, ook dat wist ik!
Voor ik de kraamzorg in ging, heb ik verschillende functies gehad in de zorg, maar niets waarvan ik dacht: "Dit is het!."
Diep van binnen wist ik dat ik de kraamzorg in wilde gaan. Ik wilde graag voor moeder en kind zorgen zoals de verpleging dat ooit voor mij en mijn moeder hebben gedaan.

Eenmaal in de kraamzorg, stond ik bij mijn aller eerste partus en ik dacht : "Hier hoor ik!" "Dit is waar ik moet zijn! " En stiekem pinkte ik een traan weg.

Wat is je meest bijzondere ervaring als kraamverzorgende?

Ik werk nog niet zo heel lang in de kraamzorg, dus mijn ervaringen zijn nog wat beperkt.

Maar het meest bijzondere was dat ik bij een partus mocht zijn, en daarna meteen een week mocht kramen in dat gezin.
De band tussen het gezin en mij was zo hecht en vertrouwd...... Het was ook voor het eerst dat ik afscheid nam met een traan!

Wat zou je aan je toekomstige collega willen meegeven?

Droom je ervan om kraamverzorgende te worden? Neem die stap! Elk nieuw begin is even moeilijk, maar als je er eenmaal doorheen gaat en je bent eenmaal afgestudeerd, dan ben je zo blij dat je het gedaan hebt. Kraamzorg is wat mij betreft het mooiste en het meest bijzondere wat er is.