Alle nieuwsberichten

De kraamperiode is een hele bijzondere en intieme periode uit iemands leven. Dit vergeet je nooit meer. Hoe mooi is het dan dat je daar als kraamverzorgende onderdeel van mag zijn!

Waarom hou je van je beroep?

De kraamperiode is een hele bijzondere en intieme periode uit iemands leven. Dit vergeet je nooit meer. Hoe mooi is het dan dat je daar als kraamverzorgende onderdeel van mag zijn! Het zorgen voor de nieuwe ouders, broertjes, zusjes en natuurlijk de baby is iets geweldigs. Het is een prachtig gezicht als je aan het einde van een kraamweek zelfverzekerde ouders achterlaat die echt samen werken als een team. Dan kan ik ontzettend trots zijn en een week met een voldaan en geslaagd gevoel afsluiten.

Waarom heb je gekozen voor de kraamzorg?

De kraamzorg was altijd iets wat mij interesseerde. Het werken met baby's en het zorgen voor kersverse ouders leek mij fantastisch!
In 2012 hakte ik de knoop door en begon ik mijn opleiding verzorgende IG met specialisatie kraamzorg. Ik heb er tot op de dag van vandaag zeker geen spijt van!

Wat is je meest bijzondere ervaring als kraamverzorgende?

Dat ik bij de geboorte van mijn nichtje aanwezig mocht zijn en in de kraamweek voor mijn nichtje en haar ouders mocht zorgen. Hele bijzondere, intieme en geweldige ervaring was dit!

Wat zou je aan je toekomstige collega willen meegeven?

De kraamzorg is een uitdagend, wisselend en fantastisch beroep. Elk gezin is weer anders. Probeer goed met het gezin af te stemmen wat de verwachtingen en wensen zijn. Zo kan je het gezin een kraamweek geven die ze nooit zullen vergeten en werk jij met veel plezier!

Kom zeker werken in de kraamzorg als je van babys houdt.