Alle nieuwsberichten

Ik vind het iedere week weer opnieuw bijzonder hoe je deel uit maakt van het gezin waar je zorg mag gaan verlenen. 

Waarom hou je van je beroep?

Ik vind het iedere week weer opnieuw bijzonder hoe je deel uit maakt van het gezin waar je zorg mag gaan verlenen. Om de ouders belegeiding en informatie te mogen geven over en aan hun pasgeboren baby. Ook iedere keer een nieuwe gezinssituatie, wat het leuk maar soms ook een uitdagend maakt. Juist de afwisseling in handelingen maar ook van gezinnen maakt het leuk en bijzonder. Bij een bevalling te mogen assisteren, het moment waarbij de ouders, ouders mogen worden van hun pasgeborenen. Dichterbij en unieker kan bijna niet!

Waarom heb je gekozen voor de kraamzorg?

Tijdens mijn opleiding verzorgende IG heb ik snuffelstage gelopen in de kraamzorg. Dit was een unieke leerzame ervaring. Het sprak mij vooral aan omdat het afwisselend is, iedere dag is een nieuwe bijzondere dag. Bij mijn eind stage ook stage gelopen in de kraamzorg en hierna aan het werk gegaan als kraamverzorgende wat ik nu 4 jaar doe.

Wat is je meest bijzondere ervaring als kraamverzorgende?

Dat ik kraamzorg heb mogen verlenen bij mijn vriendin die ook kraamverzorgende is, mijn collega bij kraamzorg de Waarden. Dat zij mij heeft gevraagd om haar en haar gezin te mogen ondersteunen en beleiden bij hun pasgeboren baby. Dit was een unieke en extra bijzondere week om hier deel van uit de mogen maken. Om zo dichtbij en haar op haar kwetsbaarste te mogen zien, dat heeft onze band extra sterk gemaakt. Een ervaring om nooit meer te vergeten.

Wat zou je aan je toekomstige collega willen meegeven?

Wees jezelf en blijf bij jezelf. Probeer er elke dag een feestje van te maken als de situatie dit toelaat. Zorg dat het gezin op een goede en fijne kraamtijd kan terug kan kijken. En dat als het minder gaat je eerlijk en open blijft naar jezelf maar ook naar het gezin.