Alle nieuwsberichten

Ik hou van mijn beroep omdat ik verschil kan maken. Je bent de steun en toeverlaat van de verloskundige tijdens de bevalling en in de kraamweek. De eerste die er bij is als een kindje geboren wordt. 

Waarom hou je van je beroep?

Ik hou van mijn beroep omdat ik verschil kan maken. Je bent de steun en toeverlaat van de verloskundige tijdens de bevalling en in de kraamweek. De eerste die er bij is als een kindje geboren wordt. En wat een zegen om bij zoiets moois aanwezig te mogen zijn. Inmiddels 40 bevallingen verder sinds ik begon en ik kijk al uit naar de volgende. Maar ook diegene zijn die signaleert als er iets niet goed gaat en extra aandacht nodig of zorg nodig heeft. Het ontzorgen van een kraamvrouw en haar helpen in haar kracht te komen na een pittige bevalling en een zelfverzekerd kraamgezin na een weekje zorg achter te laten maakt mij zo blij.

Waarom heb je gekozen voor de kraamzorg?

Omdat de geboortezorg dichtbij mijn hart ligt. Wat is er mooier dan een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de start van een nieuw leven? Na een periode in het buitenland kwam ik terug in Nederland en was dat het perfecte moment voor een carierre switch. Verloskundige was mijn wens maar 4 jaar terug naar school en een gezin hebben leek mij wel heel heftig, Daarom ben ik voor kraamzorg gegaan. Een kortere opleiding van 1.5 jaar en toch werken met baby-tjes, kraamvrouwen en bevallingen. En wat ben ik blij met mijn keuze. I love my job!

Wat is je meest bijzondere ervaring als kraamverzorgende?

Het zijn allemaal mooie ervaringen dus moeilijk om te kiezen. Maar als ik dan iets moet noemen is een van de meest bijzondere momenten het moment dat een partner kijkt naar een kraamvrouw als de baby op de buik ligt na een bevalling. Na zo'n prestatie is dan de blik in de ogen onbeschrijflijk. Dat ik daar bij aanwezig mag zijn is echt geweldig. Wat een powervrouwen zijn moeders!

Wat zou je aan je toekomstige collega willen meegeven?

Zeker doen! Geen twijfel. Je begint bij de mooiste baan van je leven. Daar waar je het verschil kunt maken. Maar ook waar je je kunt blijven ontwikkelen. Het vak is zo breed. Geen dag is hetzelfde. Ook al is het een vak waarin je alleen werkt voel je je toch gedragen door je werkgever en je collega's. En zeg nou zelf; "Wat is er mooier dan mogen zorgen voor nieuw leven?"