Alle nieuwsberichten

En hoe vaak maak jij je telefoon schoon? Zowel binnen het werk als privé maken we steeds meer gebruik van onze telefoon. De traditionele polsteller wordt steeds vaker vervangen door de telefoon, bij gezinnen waar een taalbarrière is, wordt gebruik gemaakt van Google-translate en een appje naar lactatiekundige om te overleggen is zo verstuurd.

Toch denken we er lang niet altijd bij na dat de telefoon een bron van bacteriën kan zijn.  Goede reden voor een korte instructie!

Stap 1: Openingen zoals microfoon telefoon schoonmaken

Haal de telefoon indien nodig uit het hoesje. Op verschillende plekken vind je openingen (voor je oplader, je microfoon, speaker etc).  In deze openingen kan stof en vuil zich ophopen. Blaas per opening een paar keer hard om het vuil/stof eruit te blazen.  Gebruik geen scherpe voorwerpen, hiermee kun je schade aanrichten!

Stap 2: telefoon scherm schoonmaken

Voor een grondige reiniging gebruik je desinfectiedoekjes, reinigingsalcohol of telefoonreiniger. Gebruik een doekje en doe hier een kleine hoeveelheid vloeistof op, niet direct op het beeldscherm! Droog het beeldscherm goed na met een droge doek. Tussendoor kun je je telefoon schoonmaken met een schone en droge microfiber doek.

telefoon schoonmaken i love kraamzorg

Stap 3: Het hoesje (wordt vaak vergeten!)

Voordat je je schone telefoon in je hoesje stopt, maak ook deze schoon. Gebruik hiervoor een mild reinigingsmiddel en een doekje en zorg dat je het hoesje goed droog maakt voordat je je telefoon er weer in doet.

Zo! Nu kan je telefoon er weer helemaal tegen aan!